18e Nationaal Autisme Congres op 9 maart 2018 in Rotterdam

Volgende maand, om precies te zijn op vrijdag 9 maart wordt het 18e Nationaal Autisme Congres georganiseerd in De Doelen in Rotterdam. Deelname kost 295 euro. Het is mogelijk als groep in te schrijven vanaf 5 personen. Hiervoor geldt het e-mailadres registrations@congrescare.com. Betaling is uitsluitend mogelijk door eenmalige incassomachtiging of via IDeal.

Om 8.30 is de registratie voor het Scientific Programme. Professor doctor Herbert Roeyers van de Universiteit Gent geeft om 9.30 uur een lezing met de titel Prematurity and autism gevolgd om 10.10 door een lezing van Professor doctor Karen Pierce van het Autism Center UCSD in de Verenigde Staten van Amerika. Zij behandelt The search for biomarkers and the fluid nature of the early  ASD fenotype

Na de koffiepauze is doctor Caroline  Robertson aan de beurt van  de Harvard University USA en zij spreekt over Autism and Brain.

Professor doctor Raoul Hennekam van het AMC Amsterdam sluit om 12.00 uur aan over Syndromes with Autism: what do these tell us?

De lunch is van 13.00 uur tot 13.30 uur en het wetenschappelijk programma gaat om  13.40 uur verder met het onderwerp Measuring quality of life van de Britse professor doctor Helen McConachie van de Newcastle Universiteit.

Professor doctor Hilde Geurts van het Dr. Leo Kannerhuis in Doorwerth heeft Autism and Ageing als onderwerp.

Na een koffiepauze en poster award session zijn de laatste lezingen over The Roles of Sex and Gender in autism through a development prism door professor dr.  Meng-Chuan Lai van het Centre for Addiction and Mental Health & University of Toronto en  Reducing stigma van professor dr. Laura Anthony van de Universiteit van Colorado en Children’s Hospital  of Colorado in de Verenigde Staten van Amerika.

Het wetenschappelijk programma wordt om 17.00 uur afgesloten.

In het paralelle programma zijn workshops te volgen over onder andere Extreme /pathological demand avoidance in ASD, Infants met autisme,

Emotieherkenning in ASS, wat gaat er mis en is dit te trainen?, Het ongekende zintuig: proprioceptie . Deze workshops vinden in twee ronden plaats.

Er vinden ook lunchpauzelezingen plaats. De thema’s zijn: De opbrengsten van de Academische Werkplaatsen Autisme (AWA): van genetica tot seks, ernstige gedragsproblemen bij mensen met ASS en een verstandelijke beperking, Ervaringsdeskundige, Geef me de 5,  Wat vertellen de hersenen ons over ASS?

Er zijn ook nog downloads verkrijgbaar van de lezingen van het Autismecongres van 2017 en van 2016.

De organisatie is in handen van Congresscare in s’Hertogenbosch. Het bezoekadres is Europalaan 16 5232 BC, s’Hertogenbosch

Bron: www.nationaalautismecongres.nl

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.