Arbeidstoeieidingstraject Work Aut en Back Up van R95

Dit traject is speciaal ontwikkeld voor mensen met een autismespectrumstoornis en/of een aandachtstekortstoonis die toegeleid willen worden naar werk. De manier van denken en reageren van mensen met een ASS is een handicap in de samenleving. Onze samenleving waardeert juist die vaardigheden die bij mensen met ASS minder ontwikkeld zijn zoals flexibiliteit, invoelingsvermogen en sociale vaardigheden. Vaak wordt een verkeerde inschatting van situaties gemaakt en zien mensen met ASS de samenhang van veel dingen niet. Tijdens het arbeidstoeleidingstraject  wordt jou door middel van een intensief en zich herhalend aanbod van oefeningen geleerd wat er van je wordt verwacht op het gebied van het vinden van en het houden van werk. Je leert meer inzicht te krijgen in je beperkingen en hoe je daar mee om kunt gaan, je krijgt inzicht in jouw mogelijkheden, er wordt gewerkt aan jouw sociale en assertieve vaardigheden, er wordt aandacht besteed aan verschillende beroepen, je leert een netwerk op te bouwen en je krijgt een sollicitatietraining.

Het arbeidstoeleidingtraject Work Aut bestaat uit de volgende onderdelen:

-leren omgaan met de handicap

-sociale vaardigheids- en assertiviteitstraining

-themabijeenkomsten

-training prikkelverwerkingsproblematiek

-sterkte en zwakte-analyse

-SIMA( Systeem voor Individuele Motivatie Analyse)

-beroepenoriëntatie

-netwerkopbouw

-sollicitatietraining

 

Het doel van Work Aut is het bemiddelbaar maken van mensen met een autismespectrumstoornis en/of een aandachtstekortstoornis, met of zonder een arbeidsverleden.

 

Het traject Back Up is speciaal ontwikkeld voor mensen met psychische beperkingen of een psychiatrische stoornis die  toegeleid willen worden naar werk. Over de mensen die het hier betreft bestaat vaak een negatief beeld. Vooral als je opgenomen bent geweest in een psychatrisch ziekenhuis of nog onder behandeling bent bij een psychiater en daardoor langdurig uit het arbeidsproces bent, is er vaak onbegrip vanuit de omgeving. De omgeving vindt jou vaak onaangepast en begrijpt niet waarom je niet (meer) kunt deelnemen aan normale activiteiten en het arbeidsproces. Dit roept weer extra spanningen op  en werkt belemmerend om (opnieuw) toe te treden tot de arbeidsmarkt. De onderdelen en het doel zijn hetzelfde als bij Work Aut, met uitzondering van de training prikkelverwerkingsproblematiek.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.