Autism Europe

De missie van de organisatie Autism Europe is de rechten van mensen met autisme bevorderen en hen te helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren. Europese beleidsmakers wordt gevraagd beleid te maken dat rekening houdt met de behoeften van autistische mensen. Autism Europe streeft ook naar meer bewustwording en begrip van autisme in de maatschappij. Autism Europe bestaat uit meer dan 80 ledenorganisaties in 38 landen  en vertegenwoordigt ongeveer 5 miljoen mensen in heel Europa. Autistische mensen en hun families spelen een centrale rol in de organisatie. Autism Europe wordt erkend  als belangrijkste organisatie in Europa van autistische mensen en hun families. Het is een internationale non-profitorganisatie opgericht in 1983 en is erkend onder Belgisch recht.

De prioriteiten zijn: Autistische mensen vertegenwoordigen bij  instituten van de Europese Unie,  strijden voor de rechten van autistische mensen en inclusie bevorderen, toegang promoten tot onderwijs, training, gezondheid en  werk, zowel als levenslange ondersteuning in de gemeenschap., verbinden met andere nonprofitorganisaties die dezelfde doelen delen, uitwisseling van informatie, goede praktijken en ervaring promoten.

Kijk voor de doelen en waarden van Autism Europe op de site: www.autismeurope.org

Interessant zijn nog de kopjes News and Publications, Get Involved en About Autism.

De twaalfde editie van het Congres van Autism Europe wordt gehouden in Nice, Frankrijk in september 2019.  De Calendar of Events geeft nog evenementen voor december van dit jaar.

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.