Autisme Ten Top (ATT)

Autisme Ten Top is een initiatief van, door en voor mensen met een vorm van autisme. De initiatiefnemers van de beeldvormingscampagne vatten het programma samen in 6 pijlers. 1. Ze willen de kwaliteiten van mensen met autisme zichtbaar maken 2. Ze willen meer informatie over autisme geven 3. Aanpassingen in de werkomgeving geven grote effecten. 4. Er zijn positieve neveneffecten in de gehele organisatie bij aanpassing van de werkomgeving. 5. Er is diversiteit in beroepen van mensen met autisme 6. Mensen met een vorm van autisme zijn gewoon mensen.

Binnen het project Beeldvormingscampagne Autisme en Werk is er een unieke samenwerking ontstaan tussen mensen met en zonder autisme. De initiatiefnemers hebben een groep vrijwilligers om zich heen verzameld die in een (landelijk) klankbord meedenken over het traject en de aanpak. Daarnaast zijn er in elke regio vrijwilligers die meehelpen om de bijeenkomsten te organiseren.

Er zijn diverse ondernemers die werknemers met autisme inzetten, bijvoorbeeld Specialisterren in Utrecht, de A-factory in Amersfoort en Eindhoven, NoXQS in Elst, Passwerk in Antwerpen en ATC4ICT in Tilburg. Autitalent is een ondernemer die werknemers met autisme in de digitalisering inzet.

Bron: www.autismetentop.nl

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.