Autisme wereldwijd

Uit internationaal onderzoek blijkt dat autisme bij 6 tot 10 van de 1000 kinderen voorkomt. Jongens hebben 4 keer meer de kans om de diagnose autisme te krijgen dan meisjes. Ethniciteit speelt geen rol en ASS komt wereldwijd in gelijke mate voor. Er zijn geen specifieke criteria om ASS en PDD-NOS te diagnosticeren en dus kan het exacte voorkomen van ASS alleen geschat worden. PDD-NOS lijkt wel het grootste aandeel in de groep van ASS te hebben en  nu wordt er van uit gegaan dat in 15 tot 21 % van de gevallen een diagnose ASS samengaat met een verstandelijke handicap.

Nu liggen de cijfers van de diagnose ASS een stuk hoger dan vroeger , de detectie en de diagnostiek naar ASS wordt steeds beter. Ook is het nog belangrijk om te vermelden dat in Nederland een diagnose nodig is om een aanvraag voor financiering van zorg of hulp in het onderwijs te kunnen doen. De maatschappij stelt tegenwoordig ook meer eisen aan vaardigheden in de sociale omgang en communicatie en wordt van kinderen en volwassenen verwacht dat ze steeds flexibeler en zelfredzaam zijn. De definities van ASS liggen niet helemaal vast en de diagnose is ook verbreed.

Autism Speaks  meldt dat 10 miljoen mensen wereldwijd autisme hebben. Sociale en culturele factoren kunnen een rol spelen. In sommige landen zijn het onderwijs en de gezondheidszorg niet geconsolideerd (= hecht en duurzaam maken) zodat er mensen door de mazen glippen. Er is verschil in methoden om gegevens te verzamelen.

In landen als bijvoorbeeld India rust er een taboe op psychische problematiek.

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.