Autminds

Autminds is een evenement voor en door volwassenen met autisme en biedt een mix van ontspanning, educatie en (intellectuele) uitdaging. Mensen met autisme vormen de meerderheid van de sprekers, organisatoren en deelnemers. Autminds kan worden omschreven als een meeting of minds.

De functies van Autminds zijn: 1.  educatieve conferentie, gericht op hel scholen van mensen met autisme rondom belangenbehartiging, herstel, empowerment, zelfhulp en ervaringsdeskundigheid. 2. Een ontmoetingsplaats bijvoorbeeld om te netwerken, om informatie uit te wisselen en kennis te delen of gewoon voor de gezelligheid. 3. oefenplek:

Bij Autminds kunnen mensen met autisme oefenen met sociaal gedrag, communicatie, het deelnemen aan groepen of het oefenen in het zelf geven van een lezing of workshop.

4. Toepassen van ervaringskennis in de praktijk. Op deze manier willen we de eigen kracht van de persoon met autisme en het zelforganiserend  gedrag van mensen met autisme als groep verhogen.

De doelstelling van Autminds is het jaarlijks organiseren van een congres voor en door mensen met autisme.

Door hun uitgangspunt levert Autminds een belangrijke bijdrage aan de beeldvorming en empowerment van mensen met autisme. Het vergroten van de eigen kracht en kennis van mensen met autisme is hierbij een nadrukkelijk doel.

 

Op de site staan de sprekers en de samenvattingen van hun lezingen van 13 oktober 2018. Geinteresseerden kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief van Autminds.

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.