Boek Mindfulness bij volwassenen met autisme

De subtitel is: een praktische wegwijzer voor hulpverleners en mensen met een autismespectrumstoornis. Het boek is geschreven door Annelies Spek. .Mindfulness is een nieuwe therapievorm die mensen met autisme kan helpen om meer rust (in hun hoofd) te krijgen. De mindfulness oefeningen helpen onder anderen om minder te piekeren, gedachten los te laten en meer contact te krijgen met je lichaam. Mindfulness is een van de eerste therapievormen voor volwassenen met autisme waarvan de effectiviteit uit wetenschappelijk onderzoek is aangetoond.
Mindfulness kun je zelfstandig beoefenen aan de hand van het boek ‘Mindfulness bij volwassenen met autisme’, geschreven door Annelies Spek en met tekeningen van René Hazebroek.

Je kunt er ook voor kiezen om mindfulness te beoefenen in een groep met andere mensen met ASS.We adviseren mensen met autisme NIET deel te nemen aan een reguliere (niet specifiek voor mensen met autisme) mindfulnessgroep.

Uit ervaring van verschillende mensen met autisme is gebleken dat een dergelijke training doorgaans vooral veel verwarring en vragen oproept, omdat weinig of geen rekening gehouden wordt met de informatieverwerking van mensen met autisme.
Op deze website staat waar op autisme aangepaste trainingen gevolgd kunnen worden..

Ook hulpverleners kunnen een cursus volgen om te leren hoe zij een mindfulness training kunnen geven aan mensen met autisme, waarover ook meer informatie op de site.
Verder vindt u op deze website de audiofragmenten die u nodig hebt om te oefenen met mindfulness. In het boek staat beschreven wanneer u met welke fragmenten kunt gaan oefenen. Daarnaast staan er op deze website enkele artikelen over mindfulness bij volwassenen met autisme.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.