Cursus “Inzicht in autisme”

Op vrijdag 18 september 2015 wordt de cursus “Inzicht in autisme¨ gegeven door Frans Coolen, een bevlogen trainer met brede praktijkervaring rondom autisme. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die kennis wil opdoen over wat autisme nu eigenlijk is. Cursisten zijn bijvoorbeeld personen met (een vermoeden) van autisme, familieleden van personen met autisme, vrijwilligers, mantelzorgers maar ook professionals uit bijvoorbeeld het onderwijs, hulpverleners die werken met personen met autisme, logopedisten, dietisten, fysio- en ergotherapeuten, huis – en tandartsen maar ook personen die werkzaam zijn bij de gemeente (WMO-consulenten, leerplichtambtenaren) en in hun werk regelmatig te maken krijgen met mensen met autisme, maar hier niet voldoende in geschoold zijn. Voor ouders en partners van een persoon met autisme is de cursus ook zeker de moeite waard.

Wat kunt u verwachten? Frans Coolen beantwoordt de vraag wat autisme nu eigenlijk is en hoe autisme zich kenmerkt volgens de DSM5. Welke impact heeft autisme op de omgeving? De theorie wordt gekoppeld aan de praktijk met filmfragmenten en voorbeelden om de kenmerken van autisme te verduidelijken. U heeft volop de gelegenheid om vragen te stellen. Na afloop ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname.

Locatie: de Mellenshorst, buurthuis van Oosterhaar, Waterhuizerweg 36 9753 HS Haren.

Tijd: 10.00 – 15.30 uur, inloop vanaf 9.30 uur.

Kosten: 100 euro, voor NVA-leden 80 euro. Dit is inclusief koffie/thee en lunch en certificaat voor bewijs van deelname. Informatie over het NVA-lidmaatschap vindt u op www.autisme.nl.

Aanmelden kan alleen via www.intoautisme.nl (http://www.intoautisme.nl/events/event/haren-inzicht-in-autisme.

Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan de cursus. Bij meer aanmeldingen wordt gekeken of de cursusdag herhaald kan worden.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.