Functiecreatie of jobcarving

Jobcarving is een methode om functies of banen te scheppen die specifiek passen bij een kandidaat. Dit gaat om mensen die om verschillende redenen niet passen bij vacatures op de arbeidsmarkt,

dit komt door hun vaardigheden, mogelijkheden en interesses. Sommigen hebben een diploma, maar kunnen door hun beperking niet volledig voldoen aan de vraag in de vacatures. Er zijn ook kandidaten zonder diploma die vanwege hun beperking in geen van de vacatures passen.

 

Bij jobcarving wordt binnen een bedrijf of organisatie gekeken welke taken uit het bestaande takenpakket  kunnen worden gehaald. Hierdoor kan het zittend personeel zich meer op hun eigen kerntaken richten en er wordt specifiek voor een bepaalde kandidaat een werkpakket samengesteld. Voor kandidaten met certificaten of diploma’s  kan het takenpakket op een gemiddeld of hoger niveau liggen en voor een kandidaat zonder diploma’s is een specifieke arbeidsplaats te scheppen.

Er zijn twee trajecten:

start vanuit de vacature

start vanuit zittend personeel

Beide gaan uit van toegevoegde waarde voor de werkgever.

 

De volgende stappen zijn nodig:

1 analyse maken van bestaande taken

2. kijken welke taken geschikt zijn

3 functie-eisen opstellen

4 op zoek gaan naar kandidaten

5 zorgen voor begeleiding

 

Mensen uit het doelgroepenregister geven recht op een no risk-polis en het is nog een tip om gebruik te maken van subsidies.

 

bron: meerdere sites via Google

 

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.