Het spel Minecraft

De oud cliënt Quinten Ooms heeft een server gemaakt voor Minecraft speciaal voor jongeren met autisme. Op de server kan de videogame gecombineerd worden met het maken van contact en het delen van informatie over autisme. De naam van de server is Auteam. De videogame Minecraft is toegankelijk voor alle leeftijden en goed aan te passen op de doelgroep. Het is zo vriendelijk, veilig en toegankelijk mogelijk. Er zijn filters voor scheldwoorden, iedereen speelt onder zijn voornaam en registratie is vereist om deel te nemen.

In het buitenland heeft de vader Stuart Duncan een server gehuurd en is de server Autcraft begonnen. Hij heeft zelf autisme en heeft kinderen met autisme. De server is in 2013 gestart.

Leestip: In het boek Blokkenjongen van Keith Stuart wordt een vader-zoon relatie beschreven die na het ontdekken van de game Minecraft verbetert. Minecraft is een wereld waarin ze zich allebei comfortabel voelen. Langzaam maar zeker leren vader en zoon met elkaar communiceren op een manier die nog niemand eerder had bedacht.

Het spel Minecraft is onder andere goed voor de concentratie en de hand-oog coördinatie.

 

 

Afbeeldingsresultaat voor minecraft

Wat zijn jullie ervaringen met dit spel? Heeft iemand aanvullingen op dit artikel?

Bron: www.google.nl

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.