Impressie Autismecongres Drachten

Op zaterdag 4 april werd het Autismecongres in Drachten gehouden. Onze special reporter Marleen Velthuis was aanwezig. Hieronder volgt een ooggetuigenverslag van haar.

Autismecongres Drachten

Op zaterdag 4 april 2015 werd het jaarlijkse Autismecongres voor Nederland van de NVA gehouden in de Bethelkerk in Drachten, in het kader van de landelijke Autismeweek. Zorgaanbieders en organisaties uit de drie noordelijke provincies, die werken met en voor mensen met autisme, hebben zich op deze markt gepresenteerd. De doelgroep van deze markt zijn mensen met ASS maar ook familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden. De organisatie streeft kwaliteit, diversiteit, evenwichtige vertegenwoordiging en spreiding van instellingen en bedrijven uit de drie noordelijke provincies na. Tijdens de middag was er voor alle deelnemers een lunch met broodjes en fruit beschikbaar. Het was een nuttige dag, en er is veel met mensen gepraat.

R95

R95 was natuurlijk ook aanwezig op het congres. Met een stand waren ze de hele dag bereikbaar voor potentiële geïnteresseerden. De stand werd bemand door Karin en Joop en voor alle mensen waren er flyers en informatie beschikbaar. De vele stands werden druk bezocht en er waren gelukkig geen lege plekken.

Lezingen

Er waren lezingen van:

Martine Delfos: Autisme en Ontwikkelingsleeftijd

Theo Peeters: over het TEACHH Programma

Hilde de Clerq: over Autisme begrijpen van binnenuit

De lezingen werden in een luxe zaal gehouden, waren populair en werden goed bezocht. Het was een interessante en leerzame dag, waar zeker veel nieuwe- en wetenschappelijke kennis is opgedaan.

Klik hier voor de foto-impressie van deze dag.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.