INSAR mini congres op 9 mei in Amsterdam

Helaas was de razende reporter te laat om zich aan te melden voor  de INSAR bijeenkomst in Amsterdam . Het is eigenlijk een local community conference. INSAR staat voor International Society for

Autism Research een wetenschappelijke organisatie met het doel om kennis over autismespectrumstoornissen te verspreiden. In Amsterdam zullen de belangrijkste nieuwe inzichten op het gebied van autisme op een begrijpelijke manier worden gedeeld met de autisme- gemeenschap. Het thema is autisme bij volwassenen. Simon Baron Cohen zal een lezing geven over autisme bij jongvolwassenen en mensen van middelbare leeftijd. Francisca Happe zal spreken over de belangrijkste nieuwe inzichten op het gebied van autisme en ouderdom. Overige sprekers zijn( onder voorbehoud) Wil Mandy, David Mason, Lisa Croen en Christina Nicolaidis. Martijn Dekker en Amelie Picard zijn Nederlandse ervaringsdeskundigen en zij zullen als gespreksleiders optreden. Het programma is volledig Engelstalig en vragen kunnen in het Nederlands worden gesteld.

De onderwerpen voor de workshops zijn onder andere autisme bij vrouwen en autisme op de werkvloer.

De president van INSAR is Simon Baron Cohen van de Universiteit van Cambridge en de vice president is Hilde Geurts, neuropsycholoog aan de Universiteit van Amsterdam en ook verbonden aan het Leo Kannerhuis.

De jaarlijkse vergadering van INSAR is in de Doelen in Rotterdam van 9 tot 12 mei en eigenlijk geschikt voor wetenschappers, omdat het gebruikte jargon zelfs voor hen soms lastig te volgen is. Er worden ongeveer 20000 belangstellenden verwacht.

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.