Interview met Karin Renker, jobcoach bij R95

Karin was bereid mijn vragen te beantwoorden om haar werkzaamheden aan de clienten van R95 te laten weten,

  1. Wat is jouw achtergrond?Ik heb de studie HBO-SPH afgerond en daarna heb ik jarenlang in de jeugdhulpverlening gewerkt met moeilijk opvoedbare jongens. Dssrns hrb ik vijf jaar bij Compasz gewerkt, waar ik trajectbegeleider was voor dropouts van school en ook studie- en beroepskeuze advies gaf aan dezelfde doelgroep. Dit is de voorloper van het Jongerenloket. Hierna heb ik 10 jaar gewerkt bij Alexander Calder arbeidsreintegratieals re-integratieconsulent en trainer. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit groepstrainingen geven aan mensen die waren herkeurd en uit de WAO/WIA waren gezet en weer aan het werk moesten van het UWV, De laatste vier jaar bij Calder was ik gedetacheerd  bij de gemeente Groningen, afdeling Sociale Zaken en Werk waar ik samen met een collega uitkeringdgerechtigen re-integreerde die frauduleuze zaken hadden gepleegd. Daarna ben ik bij R95 begonnen.
  2. Sinds wanneer werk jij voor R95? Sinds 2011.
  3. Wat was jouw motivatie om voor R95 te gaan werken? Ik vind het fijn om mensen te begeleiden in hun proces om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren, dat is voor mij steeds de uitdaging. De combinatie die hier bij R95 mogelijk is van Zorg en re-integratie en jobcoaching houdt het ook afwisselend en interessant. Tevens vind ik de doelgroep van R95 boeiend.
  4. Wat houden jouw werkzaamheden in? De meeste tijd ben ik aan het coachen, de manier waarop en waar is echter steeds verschillend. Ik vind het prettig om buiten te zijn en heb daarom een opleiding voor natuurcoach gevolgd vorig jaar. Maar ik was al geregeld buiten te vinden met clienten om te wandelen, doordat je in beweging bent ontstaat  er meer ruimte en creativiteit voor het aangaan en oplossen van problemen. Tevens is het voor clienten prettiger dan om in een hokje of spreekkamer te zitten navelstaren. Verder hoort er een stuk administratie bij en rapportage, evenals vergaderen, maar gelukkig doen we dat laatste niet zo vaak bij R95. Acquireren hoort ook bij mijn werk: Bedrijven bij langs gaan of bellen of gaan kijken of mensen daar betaald of onbetaald aan het werk kunnen. Gesprekken of evaluaties voeren met werkgevers en clienten en keukentafelgesprekken voeren met wmo-consulenten en clienten en ik heb ook wel bij sollicitatiegesprekken gezeten van clienten en ik ben waarschijnlijk, ook nog veel dingen vergeten.
  5. Wil je iets over je priveleven vertellen? Ik woon met mijn zoon van 16 in Groningen en ik heb een vriend. Ik wandel graag en veel en in de zomer zit ik vaak op de racefiets, ik houd van hardlopen, uit eten gaan en met vriendinnen een wijntje drinken, Ook biljart ik. Koken vind ik leuk en ik bak mijn eigen brood. Ik zit op gitaarles en kijk regelmatig een film op Netflix.
  6. Heb je een wens voor de clienten van R95? Ja, dat iedereen een zo zelfstandig, onafhankelijk en liefdevol mogelijk leven mag leiden.
  7. Hoe vind je het werken bij R95? Leuk
  8. Is er mogelijkheid tot uitbreiding of verandering van de werkzaamheden? Geen idee, daar heb ik me niet mee beziggehouden.
  9. Heb jij een motto om jouw werkzaamheden te doen? Mijn lijfspreuk is: Het giet zoals het giet. Dat houdt voor mij in dat je altijd jpouw uitertste best moet doen om dingen voor elkaar te krijgen, maar dat je dingen die je niet blijkt te kunnen veranderen, moet accepteren, hoe moeilijk ook, want uiteindelijk gaat het zoals het gaat in het leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.