JADOS Groningen

Mensen met autisme kunnen net als ieder ander een succesvolle maatschappelijke carriere hebben, mits er op de belangrijke domeinen wonen, werken en studeren in de verschillende levensfases de juiste dosis begeleiding is. Stichting JADOS maakt het mogelijk om deze specialistische begeleiding te bieden aan (jong)volwassenen met autisme. JADOS ( Just a different Operating System) zet haar kennis en expertise in  via haar dochterorganisaties Stumass, Capito Wonen en IVA (In voor Autisme). Het centraal kantoor is gevestigd in Arnhem.

Stumass is er voor studenten met autisme in het hoger en universitair onderwijs en begeleidt hen bij en naar zelfstandig wonen. De zelfredzaamheid wordt vergroot en er worden vaardigheden ontwikkeld die nodig zijn voor succesvol studeren en op termijn zelfstandig wonen.

Capito Wonen begeleidt MBO-studenten met autisme om hun diploma te halen en hun zelfredzaamheid te vergroten.

IVA richt zich specifiek op werkzoekende en werkende volwassenen met autisme. Naast  woonbegeleiding, jobcoaching en leefbegeleiding is er een persoonlijk begeleider die ondersteunt op het gebied van wonen, werken en leven.

Bron: website www.jados.nl

2 reacties

 1. Roos zei:

  Dag razende reporter,

  Bedankt weer voor deze nieuwsbrief. Je artikel over Jados in Groningen spreekt me erg aan en mogelijk ga ik hier gebruik van maken in de toekomst..

  april 30, 2018
  Beantwoord
  • Marian Swier zei:

   Hallo Roos,

   Bedankt voor jouw positieve reactie en veel succes in de toekomst met het gebruiken van de informatie over Jados.
   Het is ook heel leuk dat jij bijdragen levert in de vorm van links en dergelijke. Dit verdient navolging…..

   Groet, Marian

   mei 1, 2018
   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.