Jeannette Hensen en haar werkzaamheden

 

Naast dat Jeannette Hensen teamleider is van de woongroepen aan het Roer en de Rijksweg, heeft zij een praktijk voor Individuele coaching en Trainingen (PIT). Ook heeft ze de boeken”FamilieASSpecten” en “Blup zei de gup, uch zei ik terug” geschreven. Deze boeken zijn het resultaat van een onderzoek wat Jeannette heeft gedaan naar wat het betekent voor kinderen om opgevoed te worden door een ouder met autisme.

Voor meer informatie kijk op : www.pitgroningen.nl en de site www.familieasspecten.wordpress.com

 

 

9200000009234935 omslag-voorzijde-20110209a-251x354px

We hadden een vraaggesprek met Jeannette Hensen om haar beter te leren kennen.

1. Wat zijn jouw werkzaamheden binnen R95?

Leiding geven aan het Roer en de Rijksweg, het maken van beleid, zorgen dat het beleid van R95 en de woongroepen op elkaar aansluiten, trainingen geven aan woonbegeleiders, vormgeven aan integratie tussen de dagbesteding en de woongroepen, het voeren van sollicitatiegesprekken, aannemen van stagiaires van heel R95, het zorgen voor verbinding tussen de directie van R95 en de woongroepen, de intake van aspirant-bewoners.

2. Kun je wat meer over jouw eigen praktijk PIT vertellen?

In de eigen praktijk geef ik ambulante begeleiding aan mensen met autisme.

3. Wat zijn jouw hobbies?

Trekzak spelen, schilderen en beelden maken.

4. Hoe was het om de boeken te realiseren?

Boeken realiseren is heel veel werk, als klein meisje wilde ik al schrijfster worden, ik heb prijzen gewonnen op 9-jarige leeftijd en het was leuk om de boeken te maken. Ik heb teksten en versjes geschreven en tekeningen gemaakt. FamilieASSpecten is een onderzoeksverslag in samenwerking met mensen die onderzoek gedaan hebben of deel hebben uitgemaakt van het onderzoek. Blup zei de gup en FamilieASSpecten zijn in eigen beheer uitgegeven.

5. Wat vind je van de nieuwsbrief?

De nieuwsbrief is leuk om te lezen en de nieuwsflitsen zijn grappig.

6. Wil je nog iets kwijt?

Door de bezuinigingen en de overgang naar de gemeente is het moeilijk om R95 overeind te houden. Het is knap hoe alles nog draait en bijzonder om mee te maken. Ook is het een kunst om de goede dingen eruit te halen. Hans Peter Oort en Tineke van de Velde krijgen van mij een pluim.

Jeannette, bedankt voor jouw tijd en veel succes met jouw werkzaamheden.

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.