Lezing autisme en dwang

Op donderdag 19 januari organiseren Balans en de NVA op het adres Weltevreden 4a in de Bilt de lezing Autisme en dwang. De lezing wordt gegeven door emeritus hoogleraar cognitieve gedragstherapie aan de UVA, Else de Haan. De lezing is met name bedoeld voor ouders, maar ook onderwijs- en zorgprofessionals zijn van harte welkom.

Kinderen met een autistische stoornis hebben vaak dwangrituelen. Hoort dat bij de kinderleeftijd, hoort dat bij een autistische stoornis of is dat een dwangstoornis? En: hoe moeten ouders omgaan met die dwangrituelen? Helpen zij hun kind door die rituelen te verbieden of juist niet? Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een dwangstoornis soms ook autistische trekken hebben. Toch kunnen zij gewoon voor de dwangproblemen behandeld worden. In deze presentatie wordt dit onderzoek besproken, de behandeling van de dwangstoornis en wat ouders zelf kunnen doen komen ook aan bod.

Het tijdstip van de lezing is van 19.30 tot 21.30 uur, het is gratis voor NVA-leden en Balansleden, 10 euro voor niet-leden en aanmelden kan via Balansacademy.nl.

Afbeeldingsresultaat voor balansacademy

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.