Lezing Sander Begeer op 13 november 2018

Op dinsdagavond 13 november geeft Sander Begeer van de NAR een NVA-lezing over  successen in het leven met autisme onder de titel : Succesfactoren voor onderwijs en arbeid”. De locatie is de Kouwerzaal in het Muntinggebouw aan de Grote Kruisstraat in Groningen. 

Door mensen met autisme te volgen over de tijd kunnen we zien wat er verandert en waardoor dat komt. Zo proberen we succesfactoren te vinden die leiden tot positieve uitkomsten op het gebied van onderwijs en arbeid.

De nieuwste gegevens over participatie in onderwijs en arbeid worden uitgelicht en toegelicht.

Wat is het effect van de wet Passend Onderwijs? Gaan er meer kinderen met autisme naar reguliere scholen? Hoeveel mensen met autisme vinden een baan en zijn financieel onafhankelijk?

De komende periode komt er ook meer regionale informatie beschikbaar via de NAR zodat  de verschillen tussen gemeenten en provincies duidelijk worden. Zo kunnen lokale belangen behartigd worden zodat alle mensen met autisme in hun diversiteit optimaal  ondersteund kunnen worden.

Aanmelding is verplicht via nvalezing@gmail.com voor maximaal 4 personen en graag naam en adres vermelden, of je wel of geen NVA–lid bent en eventueel de naam van de organisatie.

Bron: site Rijksuniversiteit Groningen

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.