Maquette Huize Tavenier – kantoor van R95

In zijn vrije tijd is Hans-Peter Oort, procesmanager bij R95, creatief geweest met hulp van Dharma Jankie. Ze hebben tussen september 2014 en september 2016 een LEGO-maquette van het monumentale Jugendstilpand op de Ubbo Emmiussingel 110 gemaakt. Hier zijn nu Molendrift en het kantoor van R95 gevestigd. Het is een voormalige kraamkliniek, waar uw razende reporter
is geboren.

Het gebouw zelf en de indeling daarvan zijn zo goed mogelijk in overeenstemming gebracht met de werkelijkheid, ook op schaal voor zover dat met LEGO-steentjes mogelijk is. De afmetingen van de tuin zijn voor het model verkleind. Hans-Peter heeft berekend dat er tussen de 50.000 en 100.000 steentjes gebruikt zijn. De aankleding en inrichting van de bovenverdiepingen – in gebruik door Molendrift- zijn grotendeels fantasie, alhoewel er uit de herinnering van incidentele bezoeken tussen 2007 en 2016 wel overeenkomsten zijn. Bijzonder zijn de gemetselde buitenmuren, de SNOT- en SNOL-technieken en de 1/2 en 1/10 steen verspringende geveldelen. Veel van de geveldetails van dit monumentale Jugendstilpand zijn in vereenvoudigde vorm terug te vinden in de plaatsing van de blokjes.

 

dsci0529

De inrichting van het souterrain- in gebruik door R95- is gedeeltelijk een momentopname van 2014-zoals het ICT-lokaal- en gedeeltelijk een momentopname van 2016-zoals kantoor 03 van de administratie. De poppetjes zijn geïnspireerd op sommige kenmerken van het personeel, zoals favoriete kleding, haardracht en dergelijke.

Wij van de nieuwsbrief wensen Hans-Peter veel inspiratie toe voor nieuwe projecten in de maquette-wereld.

dsci0652

dscf0111

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.