Mindfulness bij autismespectrumstoornis

Mindfulness is een relatief nieuwe therapievorm, geschikt voor volwassenen met een autismespectrumstoornis. Mindfulness kan helpen om meer rust in het hoofd te krijgen, om beter in te slapen, om hun situatie makkelijker te accepteren en om meer in contact te komen met lichamelijke grenzen.

Hoe ziet een mindfulnesstraining eruit?

Men leert een aantal verschillende meditaties aan die men thuis gaat beoefenen. Men onderzoekt samen met de hulpverlener welke meditaties helpend zijn en welke niet. De op ASS aangepaste training is voor de clienten erg duidelijk, wat voor hen zeer prettig is.

Meer informatie over mindfulness bij autisme staat op de website :www.mindfulnessbijautisme.nl. U kunt hier ook wetenschappelijke artikelen en ervaringsverhalen van mensen die mindfulness beoefenen, lezen.

Mindfulness bij het Autisme Kennis Centrum in Utrecht is individueel. Als u zich hiervoor aanmeldt, krijgt u allereerst een individueel gesprek om te kijken of mindfulness op dat moment passend is. Als dit het geval is dan kan gestart worden met individuele mindfulness.

 

Adres in Noord-Nederland:

Noord Nederland, Friesland, Groningen, Drenthe
Jonx Autisme
Trainer Janny Boekhout
Zuiderdwarsvaart 72
9003JB Drachten
tel: 0512-334950
Dog-Mindfulness

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.