Mogelijkheid om autisme te genezen?

Wetenschappers van de Universiteit van North Carolina ontdekten dat een bepaald enzym (UBE3A) dat belangrijk is voor de ontwikkeling van het brein bij kinderen met ASS altijd “aan”staat. Bij een normaal ontwikkeld kind is er een molecuul ontwikkeld met dit enzym om het ook weer uit te schakelen. Kinderen met autisme hebben een bepaalde mutatie van dit molecuul, waardoor het UBE3A constant actief is. Het enzym wordt hierdoor als het ware hyperactief en dit zou volgens de onderzoekers  kunnen leiden tot afwijkende brein-ontwikkeling en autisme.

Dit is ingewikkelde materie die de komende tijd uitgezocht moet worden. Een belangrijke stap in onderzoek naar autisme is de ontdekking dat in de hersenen van autistische kinderen iets steeds maar op actief staat en dat betekent wellicht dat er ook een mogelijkheid is om dat ook weer te de-activeren. De onderzoekers geloven in de mogelijkheid om de hyperactiviteit van het UBE3A te verminderen en de waardes van dit enzym in de hersenen te normaliseren.

Het onderzoek is gedaan door dokter Mark Zykla en is gepubliceerd in de krant The Independent in de rubriek Wetenschap. En het onderzoek dateert van 6 augustus 2015.

 

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.