Nieuwsbrief Autisme Netwerk Groningen- Manifest Autismevriendelijke provincie Groningen

Wethouder Laura Broekhuizen van Oldambt en Harrie Brunen van Westerwolde tekenden een manifest voor een autismevriendelijk Groningen en voor de opstelling is samengewerkt met ervaringsdeskundigen zoals Douwe Wilts.

Het doel van het manifest is een autismevriendelijke provincie waar het uitreiken van een stimuleringsprijs niet meer nodig is.

Bij leerlingen moet gekeken worden naar wat hij of zij kan en niet naar wat hij of zij niet kan. Autisme moet niet langer gezien worden als een afwijking maar als een deel van een menselijke identiteit, zonder dat dit leidt tot tekortkomingen in de benodigde hulp en ondersteuning. Het valt niet uit te sluiten dat een autist in een autismevriendelijke omgeving minder hulp nodig heeft.

Zoveel mogelijk mensen en organisaties moeten bereikt worden om deze missie te onderschrijven en de impact van de visie en werkwijze te vergroten.

Binnen de proeftuin Autisme, kijken hoe het kan werken professionals vanuit alle levensterreinen en ervaringsdeskundigen samen. De winst zit in korte lijnen tussen professionals, door goede samenwerking tussen partners vanuit alle levensterreinen, maar vooral door de beschikbaarheid van ervaringsdeskundigen.

Als u deze missie onderschrijft kunt u het manifest downloaden, ondertekenen en opsturen

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.