NVA-lezing 18 februari: Autisme in de peutertijd

Balans/NVA lezing: Autisme in de peutertijd: wat weten we en hoe kunt u uw kind helpen?

NVA en Balans organiseren op donderdag 18 februari een workshop over vroege kenmerken van autisme door Carlijn van den Boomen en Iris Servatius-Oosterling.

Wanneer weet u dat uw kind autisme heeft? Een diagnose wordt vaak in de peuter- of kleutertijd gesteld, maar veel ouders merkten al bij hun baby op dat er iets aan de hand was. De afgelopen jaren zijn er steeds meer nieuwe inzichten gekomen in vroege kenmerken van autisme spectrum stoornissen (ASS) in de baby- en peutertijd. Ook zijn er vormen van therapie ontwikkeld waarbij ouders het contact en de communicatie bij jonge kinderen kunnen stimuleren.

Tijdens het eerste deel van deze avond zal onderzoeker Dr. Carlijn van den Boomen u inlichten over de nieuwste kennis over vroege kenmerken. Ook bespreekt zij hoe op dit moment onderzoek gedaan wordt naar het verloop van autisme in de baby- en peutertijd, namelijk in het zebra project. Meer informatie over dit project kunt u alvast vinden op de website www.zebra-project.nl.

In het tweede deel zal Dr. Iris Servatius-Oosterling een workshop geven op basis van een vaak toegepaste therapie, namelijk Pivotal Response Treatment. In de workshop leert u hoe u het contact en de communicatie bij kinderen van nul tot vijf jaar kunt stimuleren.

Binnenkort kunt u zich hiervoor aanmelden.

Datum: 
18 februari 2016
Locatie: 
Balans/NVA, Weltevreden 4a, 3731 AL, De Bilt
Tijdstip: 
19:30 – 21:30 (zaal open 19:00 uur)
Kosten: 
Balans-, NVA- en Impulsleden hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 15,-
media_xl_3860986

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.