NVA/Balans lezing op 28 oktober 2015

NVA/Balans lezing door Wilfred Woutersen, Auris Dienstverlening

Balans en de NVA organiseren op woensdag 28 oktober een lezing van autisme-expert Wilfred Woutersen. Hij ondersteunt scholen bij hun autismeaanpak binnen passend onderwijs.

Afgelopen jaren heeft Woutersen op een VO school een groep gemotiveerde docenten geschoold. Zij zijn nu experts binnen hun school en eerste aanspreekpersoon voor collegae. Zij zijn goed op de hoogte van de theorie en de praktische vertaalslag naar de klas. Binnen het programma dat Woutersen hanteert is zowel aandacht voor de individuele leerling, als voor wat er in de klas gebeurt. Leerlingen met autisme maken gebruik van een persoonlijk digitaal portfolio. Dit portfolio is onderdeel van het psycho-educatieprorgramma en brengt in beeld wat iemands kwaliteiten zijn en wat iemand nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

De ervaring laat zien dat autisme in het reguliere onderwijs prima te doen is. Inmiddels hebben meerdere scholen aangemeld om volgend jaar volgens dit model te gaan werken.

In de lezing laat Woutersen zien hoe zijn model opgebouwd is en wie er bij betrokken zijn. Hij geeft inzicht in hoe het programma voor docenten en leerlingen eruit ziet en wat de rol van het digitale portfolio is. Hoewel het programma ontwikkeld is voor de ondersteuning van leerlingen met autisme, blijkt inmiddels uit de praktijk dat het ook voor andere leerlingen geschikt kan zijn.

Datum: 28 oktober 2015
Locatie: Landelijk Bureau Balans/NVA Weltevreden 4a, 3731 AL, De Bilt
Tijdstip: 19:30 – 21:30 (zaal open 19:00 uur)
Kosten: Balans-, NVA- en Impulsleden hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 15,-

Ben je lid van Balans of de NVA, dan kun je hier gratis tickets bestellen

Ben je geen lid, dan kun je hier tickets bestellen voor € 15,- per stuk

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.