Recepten en kookdagen Rijksweg

Op alle werkdagen hebben de bewoners van de Rijksweg een kookdag. Iedere donderdag bedenken ze een nieuw recept voor de komende week. Iedere zaterdag worden er boodschappen gedaan voor de week daarop. Enkele grepen uit de recepten zijn: chili con carne, rundvlees met cashewnoten, gemberkip en mexicaanse wraps.

Hier volgt een van de recepten van deze week aan de Rijksweg. Het recept van dinsdagavond voor de geroerbakte gemberkip (voor 8 personen):

Ingrediënten:
4 eetlepels zonnebloemolie
2 uien, in ringen
400 gram wortelen, julienne gesneden
2 tenen knoflook, gekneusd
700 gram ontvelde kipfilet
4 eetlepels versgeraspte gember
2 theelepels gemberpoeder
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels bruine suiker
200 ml sinaasappelsap
2 theelepels maizena
2 sinaasappels, geschild en in partjes
vers geknipte bieslook, ter garnering
Zilvervliesrijst voor 8 personen.

Bereidingswijze:
1. Verhit de olie in een hete wok of grote koekenpan met dikke bodem. Voeg de ui, wortels en knoflook toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur of tot de groenten zacht beginnen te worden.
2. Snijd de kip in dunne reepjes en voeg die met de geraspte gember en het gemberpoeder toe aan de groenten. Roerbak nog 10 minuten of tot de kip gaar en goudbruin is.
3. Kook zilvervliesrijst voor 8 personen.
4. Meng in een kommetje de tomatenpuree, suiker, het sinaasappelsap en de maizena. Roer door de groenten en bak tot de saus begint te borrelen en iets indikt.
5. Voeg de partjes sinaasappel toe en schep voorzichtig door.
6. Schep het mengsel in voorverwarmde kommen en garneer met bieslook. Serveer direct.

220514115411R76Image2-600x400.jpg.pagespeed.ce.oLy94gnZcZ

Eet smakelijk!

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.