Robot helpt kinderen met autisme

Met behulp van een robot kunnen kinderen met autisme hun sociale vaardigheden verbeteren. In het programma ‘Een Vandaag” lieten ze de toepassing van robottechnologie bij de behandeling van autisme bij jonge kinderen zien. Het Dr. Leo Kannerhuis heeft in samenwerking met de TU Eindhoven een onderzoek gehouden naar de inzet van een robot als hulp bij de ontwikkeling van goede/betere sociale interactie.

In een video zien we naast een aantal technische aspecten vooral de ervaringen van moeder, puberzoon en de onderzoekster van het Dr. Leo Kannerhuis, Bibi Huskens. Met behulp van de inzet van de robot NAO, is het zelfvertrouwen, de communicatie en het sluiten van vriendschappen aanzienlijk verbeterd.

Dr. Bibi Huskens is senioronderzoeker en programmamanager Theoriegestuurd Onderzoek. Zij richt zich op de doelgroep kinderen met autisme.

Volgens onderzoekers spelen robots een sleutelrol in het snel vaststellen van autisme en de behandeling ervan. Speciale robots kunnen interageren met kinderen door nonverbale communicatie zoals bewegingen en gelaatsuitdrukkingen, waardoor autisme veel sneller kan worden vastgesteld.

Wat is jullie mening over het inzetten van een robot in de behandeling van autistische kinderen? Graag zie ik reacties tegemoet!

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.