Ryan Tebbit

Ryan Tebbit is een ervaren therapeut, gespecialiseerd in het helpen van volwassenen met een autismespectrumstoornis. Hij heeft zelf het syndroom van Asperger en woont in Norwich, Groot-Brittannië. Hij gelooft dat mensen het vermogen hebben hun eigen problemen op te lossen onder de juiste omstandigheden en biedt zijn cliënten de ruimte zonder te oordelen om zichzelf te ontwikkelen . Verder is hij geregistreerd als lid van de British Association of Counsellors and Psychotherapists. Hij volgt zelf nog trainingen op persoonlijk en professioneel vlak. Inspiratiebronnen voor hem zijn Olga Bogdashina,  Maxine Ashton, David Moat en Tony Attwood. Olga Bogdashina beschrijft in het boek Waarneming en zintuiglijke  ervaringen bij mensen met autisme en het Aspergersyndroom een andere zintuiglijke wereld. Ze schrijft over mensen met autisme voor wie zien, horen, ruiken of aanraken en proeven een heel andere betekenis hebben dan voor de meeste mensen.

Maxine Aston  is een gekwalificeerde counsellor en geeft Asperger syndroom bewustzijnsworkshops aan counsellors en professionals die cliënten hebben met het Asperger Syndroom. Ze steunt ook hulpgroepen voor partners of familieleden van personen met het Asperger syndroom. Ze is een regelmatig spreekster op nationale en internationale autismespectrumstoornis conferenties.

David Moat is een psychotherapeut met meer dan 26 jaar ervaring met het werken met mensen met autisme en hij is Treatment Consultant bij de Integrated Autism Clinic.

Tony Attwood tenslotte is klinisch psycholoog en woont en werkt in Australië. Tegenwoordig is hij Adjunct Professor op de Griffith University in Queensland.

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.