Speelotheek Groningen

De Speelotheek Groningen heeft een nieuw onderkomen gevonden bij de Koningskroon, kringloopwinkel van R95. De Speelotheek dreigde dakloos te worden nadat zorggroep De Zijlen liet weten de ruimte waar de speelotheek al 8 jaar zat, zelf nodig te hebben. Na een intensieve zoektocht heeft Speelotheek Groningen haar nieuwe onderkomen gevonden. Al sinds 1980 bestaat de speelotheek. Vanuit stad en provincie komen ouders, grootouders en gastouders om speelgoed te lenen. Voor 20 euro contributie per jaar kunnen kinderen telkens nieuw speelgoed uitproberen. Sinds speelotheek ‘t Seinhuis en speelotheek ‘t Achterdeurtje zijn samengegeaan, is er nog maar een speelotheek in Groningen.

De speelotheek zit vanaf 15 juli in het pand van de Koningskroon aan de Koningsweg 1B. Voor de speelotheek betekent het niet alleen een mooie ruimte maar ook hulp bij het uitlenen, innemen, repareren en schoonmaken van het speelgoed. Voor de Koningskroon is het voordeel dat de cliënten nog meer werkervaring kunnen opdoen.

Leden van de speelotheek kunnen op de nieuwe locatie de vertrouwde service verwachten van de speelotheek en meteen een kijkje nemen in de kringloopwinkel.

Het is daarmee een win-winsituatie voor alle betrokkenen en een mooi voorbeeld van “met elkaar, voor elkaar” in de wijk.

De SOT opent haar deuren op 15 juli met een feestje van 10 uur tot 13.00 uur op de nieuwe locatie.

Meer informatie:

info@speelotheekgroningen.nl, www.speelotheekgroningen.nl, www.dekoningskroon.eu.

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.