Stichting AutiPassend Onderwijs in Utrecht

Ouders met kinderen met autisme die slim genoeg zijn voor de havo of het vwo hebben het initiatief genomen om een eigen school op te richten op deze onderwijsniveaus.( De stichting AutiPassend Onderwijs Utrecht). Een belangrijk onderdeel hiervan is het informeren en ondersteunen van de ouders. De betreffende regio is Utrecht en directe omgeving. De wens is kleinere klassen dan de huidige met 30 leerlingen en/of met intensievere begeleiding dan op de reguliere havo/vwo scholen. Ook is het wenselijk voor de leerlingen op een locatie te blijven tot het diploma behaald is. De ouders schreven een 20 pagina’s tellend  oudervisiedocument en een pleidooi, ze introduceerden een preventiepiramide, verzamelden praktijkervaringen en hadden besprekingen met het onderwijs en gemeente- en landelijke politiek.

In augustus 2017 werd de wens werkelijkheid en kwam er een reguliere havo/vwo school met kleine klassen in Utrecht-stad.

De bestuuursvoorzitter is Susanne Boomsma, voormalig Adviseur Onderwijs bij de Werkgroep Vanuit Autisme Bekeken (Ministerie van VWS). Ook is zij mede-oprichter en bestuurslid van de cooperatie Ouderkracht voor het Kind. De andere bestuursleden zijn Sandra Muller en Monique van Eijkelenburg.

 

Meer informatie op: autipassendonderwijsutrecht.nl

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.