Stichting Papageno

Stichting Papageno werd opgericht door Aaltje en Jaap van Zweden in 1997 om gezinnen met een of meer kinderen met autisme te helpen. Die hulp bestaat voor het grootste deel uit muziektherapie thuis. En verder zijn er projecten als Ontmoeten, Muziekmakers en kunsteducatie voor het speciaal onderwijs. Ze organiseren ook regelmatig ontmoetingen voor lotgenoten, ondersteunen onderzoek en hun nieuwste initiatief is het Papageno Huis. In dit gastvrije huis leren jongvolwassenen met autisme zelfstandig te wonen en doen ze mee aan dagbesteding- en werkervaringsprogramma’s. Kunst en cultuur spelen daarbij een grote rol.

Stichting Papageno heeft een aantal ambassadeurs: Muzikale ambassadeurs, waaronder Pim Avondrood, zanger met autisme, Jooske Heijsteeg, pianist met autisme, Lucas en Arthur Jussen en Guus Meeuwis.

Muziektherapie van Papageno is een middel om het kind te bereiken, nieuwsgierig te maken of te motiveren. Maar ook om een veilige sfeer te scheppen waarin het kind zich vrij kan uiten. Muziek haalt kinderen met autisme uit hun isolement, bevordert hun sociale vaardigheden en verbetert zo de kwaliteit van leven. Muziek als therapie blijkt vaak een middel om de starheid in houding en gedrag van kinderen met autisme te doorbreken. Muziek is de basis van communicatie tussen het kind en de muziektherapeut. Samen doen zij van alles met muziek en geluid.

Voor meer informatie: zie de site van stichting Papageno: www.stichtingpapageno.nl

 

 

 

 

 

 

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.