Toneelgroep “Prikkelbaar”

Voor de cliënten van R95 met een autisme spectrum stoornis is er leuk nieuws. Anke Riebau, seniorcoach van R95, wil een toneelgroep oprichten met de naam “Prikkelbaar”. Het stuk heet: “Doe gewoon, dan doe je al gek genoeg.” Prikkelbaar wordt een toneelgroep gespeeld door acteurs voor wie het leven echt prikkelbaar is. Hier volgt de uitnodiging van Anke:

Waar gaat het stuk over? We mogen een kijkje nemen in de ervarings- en belevingswereld van mensen die in de brede zin van het woord een stoornis hebben in het autistische spectrum: “ASS”. De toeschouwer wordt meegenomen in de wereld der “ASS’ers” en gaat op ontroerende, humoristische maar ook aangrijpende wijze een verhaal volgen, waarin men zich afvraagt wie hier nu eigenlijk “normaal” is en/of wie “gek” is. Of, dat wat we eigenlijk als gewoon beschouwen niet ongewoon is, of andersom.

Het stuk gaat over elkaars belevingen, onbegrip, misverstanden, (voor)oordelen en ontsnappingen in een eigen wereldje. De wereld van de “ASS’ers”. Maar is de wereld zo anders? Willen we niet allemaal gezien worden, onze eigenheid en kwaliteiten ontwikkelen en opgenomen worden in de maatschappij en een sociaal leven opbouwen? En hoe kunnen we met al onze unieke tikjes, gekte en prikkelbaarheid een normaal leven voeren of ANDERSOM, hoe kunnen we in een normaal leven met al onze regels en gewoontes uniek zijn en van onze tikjes en gekte genieten?

“Doe gewoon, dan ben je al gek genoeg” is een toneelstuk wat zelf geschreven en ontwikkeld wordt door amateurspelers, die onder de doelgroep “ASS” vallen.

PRIKKELBAAR is een toneelgroep waarin je uitgenodigd wordt je unieke eigenheid juist te laten zien en ermee te spelen.

Wie doet mee? We komen elke week 2 uur bij elkaar om te oefenen, te spelen, elkaar te leren kennen en vooral veel plezier met elkaar te hebben. De bedoeling is dat er een kwalitatief goed toneelstuk gemaakt wordt dat inhoudelijk iets te vertellen heeft over jullie/onze belevingswereld en ook daadwerkelijk opgevoerd wordt.

Je kunt je opgeven bij Anke, regisseur en seniorcoach bij R95, telefoonnummer 050 – 311 81 88, e-mail:ARIEBAU@R95.NL

Welkom, laat snel van je horen, want we willen beginnen!

Ik heb er heel veel zin in.

Groeten, Anke.

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.