Uitreiking Stimuleringsprijs Autisme 2018

De faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen en in het bijzonder de studie adviseur mevrouw Westra hebben de Award Stimuleringsprijs Autisme 2018 gewonnen.

Binnen de faculteit is er kennis van autisme en wat het betekent in de praktijk voor een student om te studeren met autisme. Het mee kunnen doen is structureel verankerd.

De RUG biedt aan studenten met een handicap zo veel mogelijk een kans op studie succes als aan studenten zonder functiebeperking. De RUG beschouwt het realiseren van geschikte en noodzakelijke aanpassingen als een recht van de student en niet als een gunst. Dit blijkt uit meedenken met de student met autisme, eigen initiatief nemen zodat de student mee kan doen, het vanzelfsprekend vinden dat gezocht wordt naar de juiste mix van normaal waar mogelijk en aangepast waar nodig. Mevrouw Westra is goed in het vertalen van problemen naar oplossingen en zet zich in om deze oplossingen te realiseren. Normaal waar mogelijk en aangepast waar nodig sluit aan bij de inclusiegedachte.

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.