Vrijwilligers gezocht voor AIC Groningen

Het Autisme Info Centrum Groningen is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Het maakt deel uit van twintigtal AIC’s, verspreid over het hele land. Elke eerste maandag van de maand houden wij een inloopochtend, in een ruimte die Zorgbelang Groningen ter beschikking stelt in haar kantoor aan de Hoendiep 95 te Groningen. Elke derde woensdag van de maand organiseren wij ons Auticafé in het pand Confiance van de NOVO, Kochstraat 1-17 ook in Groningen. Daarnaast organiseert het AIC Groningen een aantal keren per jaar een themabijeenkomst. Wij werken met een hecht team van vrijwilligers, NVA-leden, die allen vanuit de thuissituatie ervaring hebben met autisme. Graag zien wij ons team uitgebreid met een aantal nieuwe leden. Misschien iets voor u?
Wie zoeken wij?

Wij zoeken NVA-leden die bekend zijn met de problematiek rond autisme, bijvoorbeeld als ouder of als partner, en in staat zijn de eigen problematiek even opzij te zetten. Onze voorkeur gaat uit naar mensen met kinderen in de basisschoolleeftijd en/of met een partner met (een vermoeden van) autisme. Verder moet u in een team kunnen werken en kunnen omgaan met de computer (in ieder geval internet). U wordt als vrijwilliger niet in het diepe gegooid. Uitgangspunt is dat de vrijwilliger geen professional is, maar een lotgenoot. De vrijwilligers werken altijd in tweetallen en bieden elkaar ondersteuning. Van de vrijwilliger wordt verwacht dat hij/zij ongeveer één keer per maand beschikbaar is voor de inloopochtend, resp. het Auticafé, teamvergaderingen bijwoont en betrokken is bij de organisatie en uitvoering van de AIC themabijeenkomsten.
Wat bieden wij?

Wij bieden een fijn team, waarin door de gezamenlijke problematiek een grote onderlinge betrokkenheid is ontstaan. Wij bieden het bevredigende gevoel dat je andere kunt helpen, met de ervaring die je zelf hebt opgedaan. Bovendien bieden wij deskundigheidsbevordering, waardoor de wereld van het autisme steeds meer voor je open gaat. Reiskosten worden vergoed.
Contact

Voor nadere informatie kunt u mij bellen of mailen: 050  – 3137274  of aic_groningen@live.nl

Pauline van Lijden, coördinator

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.