Relaties en ASS – Deel 2

Autwords door

Noah Jacobi

Column 8 (02-03-2017)

Relaties en ASS

Deel 2


Wetende dat een relatie met iemand anders draait om het vermogen om elkaar wederzijds te kunnen steunen, betekent dat, dat als je betrokken raakt bij iemand met een ongezonde en onzekere levensstijl, dit van jou vraagt om je eigen behoeftes naar de achtergrond te brengen.

Dus, hier zijn een paar tips om als een gevoelig persoon te kunnen liefhebben. En om er zeker van te zijn dat je relatie is, waar het voor bedoeld is. Namelijk het bevorderen van ieders persoonlijke groei, het zorgen voor een veilige omgeving, waarin je elkaar emotioneel steunt en waarin ieder zichzelf mag zijn.

Als je iemand ontmoet, vraag jezelf dan af of hij/zij in staat is, om jou emotioneel bij te staan. Bijvoorbeeld: zal hij/ zij er voor je zijn als je een zware dag hebt gehad. Wordt je goed opgevangen, met begrip en een knuffel, als je dit nodig hebt?

 

Iemand die er voortdurend niet voor je is, zal je bezorgdheid en angsten aanwakkeren. Als je je angstig voelt in een relatie, is dit een teken voor onveiligheid.

Iemand, die jou emotioneel kan steunen en gerust kan stellen, is goed voor je.

Verwacht niet dat iemand je gedachten kan lezen. Jij bent diegene om je partner te vertellen wat je nodig hebt en wat je voelt. Wees duidelijk.

Als je partner boos of defensief wordt, en jij je daardoor boos en verward voelt, sta dan op en vertrek. Neem wat tijd om alleen te zijn. Wacht tot je weer rustig wordt, en denk er dan over hoe je verder gaat, zodat je niet in angst reageert.

Hoe moeilijk het ook is, je moet jezelf op de eerste plaats zetten. Dus, terwijl je compassie en betrokkenheid kunt voelen voor de worstelingen en onzekerheden van anderen, is het belangrijk om niet met hen mee te gaan in die strijd. Blijf gefocust op wat jij nodig hebt en wees bereid om naar een betere plek te gaan.

Deel 1

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.